a


 

 

 

Biografi

I 1969 fik Karin Påske sit gennembrud med pladen ” Min onkel Jonathan”, der blev nr. 2 på Dansktoppen. Det blev starten på en plade- og sangkarriere med optræden i Danmark, Norge og Tyskland. Også radio og TV havde bud efter Karin Påske.
De efterfølgende plader: Jeg kommer, Kom alle venner. På ferie. Cowboyhelten. Til i dag. Flyv din vej - nåede alle præsentation på Dansktoppen og lå godt placeret på Top 20.

I 1970 indspillede Karin 1 plade i Tyskland under navnet Karin Jensen, men sygdom og efterfølgende graviditet satte en stopper for karrieren i vort sydlige naboland.

Inden pladeudgivelserne havde Karin Påske med stor succes sunget i ”Corona Kvartetten” og i ”Jørgen Stoffers sekstet” samt optrådt som solist på bl.a. danserestauranter, og det var da også på ” Restaurant Cabana” i Århus, at pladeselskabet Oktav fik øjne og ører op for den sprudlende midtjyske sangerinde, der ellers allerede i 1968 vandt ” Dansk Amatør Grand-Prix” i Fredericia, datidens svar på ”Stjerne for en aften”.

Fra 1971 til 1977 var Karin drivkraften i Karin Påske & Oper, der spillede overalt i Danmark, og der blev indspillet 2 plader i denne konstellation. Inden for samme periode var Karin en flittigt benyttet solist på såvel blokvogne som på restauranter i både Danmark og Norge.I en periode turnerede Karin med Bjørn Tidmann og Miller Show Band, og  sammen med det meget populære orkester Rico Kvintetten sang Karin i bl. a.. Dansetten i Tivoli København samt i Ålborg Tivoli. Også med dette velklingende band indspillede Karin flere plader.


Som mange andre dansktopstjerner fra halvfjerdserne valgte Karin Påske i 1977 at hellige sig sit mere borgerlige erhverv som skolelærer under sit ”rigtige” navn Karin Paaskesen. Karin var også blevet gift og havde fået sønnen Oliver. Sangen blev dog aldrig helt opgivet, og Karin var klar ved mikrofonen i forskellige jazzsammenhænge og også som solist med Kai Normann Andersen/ Karen Jønsson repertoire blandet med andre danske evergreens og dansktopnumre. I 80` erne lavede Karin flere Radio - og TVudsendelser og indspillede kassettebånd med danske evergreens.

Efter mange opfordringer har Karin Paaskesen nu igen for alvor indtaget musikscenerne både som solist og som frontfigur i Karin Paaskesen Trio samt i Karin Paaskesen Swingkester.

 

Pladeudgivelser

Min onkel Jonathan/ Kærlighed ved 1. blik ( Oktav 1088)
Fløjt en glad melodi/ Skaf mig et kys (Oktav 1098 )
Jeg kommer / Hvad vil du med mig min ven ( Oktav 1104)
Es war schön in Mexico City/ Shu bi du bi du ( Telefunken U 56 133)
Til i dag/ Det´ med garanti ( Play 2047)
På ferie / Tag med ( Play 2056 )
Kom alle venner/ var det dig ( Play 20 59)
Flyv din vej/ Der er et sted ( Play 2090)

LP Plader

Dansktoppen (  Play Ave 100)
14 Dansktopper ( Play  JKLP 648)
Hitparade ( Play  DK 9373)
Varme sommerhits ( Play JKLP 651)
Dansktoppen 2 ( Play JRLP 1252)
Dansktoppen ( Play JRLP 1251)
14 Dansktopper nr. 4 ( JKLP 655)